Egészség Hídja Összefogás

Az egyesület arcai

Schmitt Pálné Makray Katalin, a Magyar Köztársaság Elnökének feleségeEgyesület fővédnöke: Schmitt Pálné Makray Katalin, a Magyar Köztársaság Elnökének felesége

 

Detre Diána

Detre Diána

http://detrediana.com/

Detre Diána 6 éves kora óta versenyszerűen sportol.
Ritmikus sport gimnasztikával kezdte, majd sífutóként folytatta, később a BSE-ben kosárlabdázott. Ezután belekóstolt a verseny-aerobik világába.
Szörfözni viszonylag későn, 16 évesen kezdett, bár a vízi sportolás nem volt ismeretlen számára. Olimpiai bronzérmes vitorlázó édesapja (Detre Szabolcs, 1980 - Moszkva) révén számos vitorlásversenyen indult a Balatonon.
2002-ben olimpiai válogatott kerettagként kezdett nemzetközi versenyekre járni.
2008 januárjában, az új-zélandi világbajnokságon kivívta a pekingi Olimpiai Játékokon való indulás jogát, majd magyar női szörfös viszonylatban az eddigi legeredményesebb, 22. helyen zárta az Olimpiát. Az Olimpia óta 28 helyet lépett előre a világranglistán, eddigi legjobb helyezése a 17. pozíció.
A versenyzés és folyamatos edzőtáborozás mellett 2007 januárjában diplomázott kiváló eredménnyel a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola üzleti kommunikáció szakán.
Elsődleges célja a NeilPryde RS:X kategóriában a londoni olimpiára az indulás jogának megszerzése és az olimpián való kiváló szereplés.
Kellő felkészüléssel és támogatással az első tizenöt között szeretne végezni az ötkarikás játékokon.

Dido neve 2009 nyarán fonódott össze első ízben az Egészség Hídja Összefogás Egyesülettel, amikor is a prevenció, az Összefogás és a céljainkért való küzdelem jegyében a sportolónő sporttörténelmi tettre vállalkozott.
A nemzetközi hírű Kékszalag vitorlásverseny keretein belül első női szörfösként kísérelte meg teljesíteni a mintegy 200 km-es távot, jelképezve azt, olykor milyen komoly elemekkel kell megküzdenünk azért, hogy céljainkat elérhessük, hogy az emberek (és különösen a nők) teljes testi és lelki egészséghez méltóan élhessenek!
Bár az első ízben az elemek győzedelmeskedtek, egészen bizonyos, hogy a vállalkozásnak az elkövetkezendő években sikeres befejezése következik!

Az Egészség Hídja Összefogást 2003 óta pártolja és támogatja. A fiatal generáció népszerű arcaként fontosnak tartja, hogy ismertségét felhasználva felhívja a nők figyelmét egészségük megőrzésének fontosságára.

 

„Egy ilyen kezdeményezés mellé egyértelműen álltam oda, ha sikerül felkeltenünk az emberek figyelmét, akkor már nyert ügyünk van!”– mondja a fiatal művésznő.

Sebestyén Márta

Sebestyén Márta

http://sebestyenmarta.hu/

A különlegesen szép hangú népdalénekes közismert világsztár, aki több évtizede örvendezteti meg közönségét, a legrangosabb koncerttermekben világszerte esemény fellépése. Énekelt a Japán császár előtt, de a Spanyol király és az Angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Hazánk kulturális nagykövete.

Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy előadóművész elnyerhet: „Az év énekesnője” (1984), „Liszt Ferenc-díj” (1991), „Kossuth-díj” (1999), „Prima Primissima-díj” (2003), „Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt” (2005). Énekel az Oscar-díjas „Angol Beteg” c. filmben és a Deep Forest Grammy-díjas világzene albumán is. 2010 októberében elnyeri az UNESCO Művész a békéért kitüntetést.

A művésznő az elsők között csatlakozott az Összefogás kezdeményezéséhez, hivatalosan vállalta, hogy támogatja az Egyesülte munkáját, és az Összefogás Arcaként hívja fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

„Olyan ügyekben hajlandó vagyok, és szeretek is részt venni, amely jó célt szolgál, ilyen volt például nemrégiben Az Egészség Hídja összefogás, amely a mellrák ellen harcol, és engem kértek fel az egyik arcának. Karitatív, jószolgálati ügyekben szívesen vagyok partner.”

Tóth Gabi

Tóth Gabi

http://www.tothgabi.hu/

Tóth Gabi, fiatal kora ellenére már több zenei és divatstíluson is keresztülment az évek során; és talán a tehetsége mellett ez az örök megújulni tudás az oka annak, hogy karrierje egyre magasabbra ível.

A Megasztár második szériájában nem volt egyszerű dolga nővére, Tóth Vera első szériás győzelme árnyékában, de így is elnyerte 2005-ben a legjobb női előadó címet. Még ugyanebben az évben ki is adják 12 dalból álló debütáló albumát és elkészíti első videoklipjét. Innentől kezdve évente ad ki egy új videóklipet vagy lemezt.

A Jóban rosszban televíziós sorozat és a Valami Amerika 2. főcímdalában az ő hangját hallhatjuk, majd 2011-ben a Való Világ 4 főcímdalát is ő adja elő Ádok Zolival. Dalai több ízben vezették a Viva Chartot, és számos díjra jelölték, ebből kétszer nyert BRAVO OTTO díjat, 2011-ben a Glamour Gálán pedig elnyerte a a Legjobb Női Előadó és a Legjobb Videoklip címet.

Az Egészség Hídja mellrák elleni kampányához 2011-ben csatlakozott legfiatalabb arcként, főleg abból az okból, hogy személyén keresztül minél több fiatal minél korábban elkezdjen foglalkozni a betegség megelőzésével és felismerésével.

"Fiatal korban hajlamosak vagyunk azt mondani: ez velünk nem történhet meg! Csak akkor ijedünk meg, amikor már baj van.Én korán megtanultam, hogy a prevenció tényleg életet menthet. Egy idejében felismert betegség több esetben gyógyítható és az ember utána teljes életet élhet. A családomat és a környezetemet is igyekszem erre nevelni és jó példát mutatni. Rendszeresen járok szűrésekre, és remélem hamarosan egyre többen így tesznek majd. Ha az emberek felismernék a megelőzés fontosságát, talán kevésbé lennének elrettentőek a hazai statisztikák."

Nagyon bízom benne, hogy az új szerepvállalásommal és nőiesebb stílusommal többen megszeretnek az idősebb korosztályokból, a fiatalabbakat pedig a mellrák elleni küzdelemre tudom felszólítani. Kötelességemnek érzem, hogy az ismertségemet ilyen fontos célokra használjam."

Tóth Gabi

Ungár Anikó

16 éves kora óta bűvészkedik a színpadon. 1965 –ben a Magyar Televízió KI MIT TUD produkció Egyéb kategória győztese. Több világszerte megrendezett bűvészkongresszuson lépett fel mint sztárvendég miután kétszer nyerte el a világ legjobb női bűvésze díját a párizsi, majd a 3 évvel később megrendezett bécsi Bűvész Villágkongresszusokon.

Világkörüli turnék, nemzetközi bűvész show-k szívesen látott vendége, többször lépett fel a párizsi Olympia Színpadon, Monte Carloban, New Yorkban és Bostonban. 2004 – ben a Magyar Köztársaság érdemrendje lovagkeresztjével tüntették ki.

Jelenleg bűvésziskolát működtet gyerekeknek. Hiszi, hogy az embernek szüksége van csodákra – akkor is ha a XXI. század emberének szinte tökéletes rálátása van a világra és érti az összefüggéseket – mégis a BŰVÉSZET az, amely képes elvarázsolni és játékba vinni kicsiket és nagyokat.

Hiszi hogy az ismertség kötelez, küldetésként fogja fel, abban az esetben, ha segíteni kell, és ha az ismert arc felhívja a figyelmet valamilyen fontos ügyre, mint amilyen a mellrák ügye is.

Közismert emberként és nőként egyaránt kötelességének érzi, hogy az Egészség Hídja Összefogás Egyesület kampánya mellé adja arcát és ezzel minél több nőhöz eljuttassa a kampány üzeneteit.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat