Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Az Összefogás Póló alkotói

2008-09-29

Körtvélyes Éva az Egészség Hídja Összefogás elnöke, közgazdász újságíró, az Elite magazin főszerkesztője.A Nancy Brinker által kezdeményezet Egészség Hídja Összefogás munkáját a nagykövet asszony távozása után - kérésére - Körtvélyes Éva vette át, aki akárcsak Brinker asszony, maga is gyógyult betegnek számít. 

Az évek folyamán egyre több és komolyabb munkát végezve, felmerült annak szükségessége, hogy az addigi laza társadalmi szerveződésből profi szervezet, jogi személy váljék. Így az elnök asszony kezdeményezésére az Összefogás tíz alapító taggal felvette az egyesületi formát, és az óta is ennek keretein belül dolgozik.

A korábbi lánchídi sétát 3 évvel ezelőtt kibővítette a megelőzés fontosságára utalva egy úgynevezett rózsaszín egészségnappal.  Az egyesület a hagyományos támogatási formák mellett Magyarországon még szokatlan újabb módszerekkel próbált és próbál adományt gyűjteni úgy, hogy egyúttal üzenetet is közvetítsen. Körtvélyes Éva ötlete alapján először rózsaszín karkötőkkel kampányolt az összefogás majd egészségmegőrző streching dvd-t dobott piacra. Idén 2008-ban a korábbiakat meghaladó nagyszabású projektet dolgozott ki, melyben sikerült megnyerni partnernek a Magyar Telekomot. „A póló ötletével majd teljes gyártásának és forgalmazásának menedzselésével az volt a célom – mondja Körtvélyes Éva - hogy egy olyan divatos darabot kínáljunk melyet sikk viselni, s miközben a pólók árbevételével a vásárlók az Összefogást támogatják, azzal, hogy ezeket, a pólókat a munkahelyeken vagy szabadidőben viselik, egyúttal közvetítik üzenetünket, miszerint egészségünk a mi kezünkben van, illetve az idejében felismert mellrák gyógyítható. Bízom benne, hogy ezt mások is így gondolják, és az a rengeted idő, amelyet társadalmi munkában erre a projektre fordítottam meghozza gyümölcsét.”

 

 

Havancsák Teréz

Az „Összefogás Póló” tervezője

 

Út a ruhatervezésig:

Az anyag iránt érzett tiszteletem és szeretetem részben genetikus, örökletes adottság, másrészt pedig a környezeti hatások és a nevelés következménye.  Mindkét nagymamám az inkább drágább, de minőségi, egyedi tervezésű ruhadarabokat részesítette előnyben, melyeket aztán kreatívan alakítottak, illetve alakíttattak át saját ízlésüknek megfelelően

Édesanyám mindig varrt, kötött, ízléses „habos”-fodros-csipkés ruhákba öltöztetett. Szakmájában, a virágok világában - ahol ma is elismert művész- a szépség és harmónia megteremtése a főirányzat, egyben elkötelezett szenvedélye, hogy mindig valami újat alkosson, ezzel másokat is tanítson.  Már gyermekoromban megtanultam, hogy kreativitással és kitartással nagyszerű, a szemet és szívet, gyönyörködtető dolgokat lehet létrehozni.  Ellentétben a mondással, miszerint „Nincs új a nap alatt!” hiszek benne, hogy igenis lehetséges, hogy tudok valami újat hozni és adni az embereknek. Jövőbeli elképzelt stílusom a kislányos, de ugyanakkor hangsúlyosan nőies, szupernőies közötti hangulaton alapszik. E kettő megfelelő arányú adagolására, összemosására törekszem. Elsődleges célom a megrendelő, vásárló elégedettsége, hogy az általam tervezett ruhákat szeretve viseljék.

A ruhatervezés számomra olyan, mint a régészet, ahol, mint egy kis sebészkéssel lehámozom „valamiről”, egy ötletről az évszázados burkát, a rátapadt földréteget, lefújom róla a port megfűszerezve azzal a kecsegtető lehetőségi attribútummal, amely a kihívás igazi része, hogy abból megálmodhassak valami mait, valami trendit. Játék a történelemmel, a színekkel, formákkal, mintákkal, hangulatokkal.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat