Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Sztárok mutatják be a stretchinget

2006-11-30

Nőnap alkalmából hírességek és poltikusok tornáztak együtt- az Egészség Hídja Összefogás különleges stretching torna DVD -t adott ki -


Az Egészség Hídja, Összefogás a Mellrák Ellen nevű egyesület hatodik éve igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy egészséges életmóddal a daganatos betegség megelőzhető, illetve az idejében észlelt mellrák legyőzhető. A megelőzésben rendkívül fontos az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás, ez utóbbihoz nyújt segítséget az Összefogás által nőnap alkalmából megjelentetett egyedi stretching és gyógytorna DVD. A Magyarországon még kevésbé ismert stretching a nyújtógyakorlatok segítségével minden izmot és izületet átmozgat, amelyet kiegészít a gyakorlatok végén végzett meditáció is. A stretching-gyakorlatok kiválóan alkalmasak a tudatos megelőzés, egészség megőrzés továbbá a rehabilitáció támogatására.

Az egészség megőrzésére irányuló tornát Törös Károly, a dél-afrikai úszóválogatott vezető edzője tartja, aki egyben nemzetközileg is elismert stretching oktató. "A stretching különleges meditációs, és nyújtó - lazító torna lévén, minden izmot és izületet, így az egész testet érinti. Olyan mozgássorozat, amely mindenki által végezhető, korra, nemre és edzettségi állapotra való tekintet nélkül, segít a stressz oldásában, és egyben tudományosan elismert rehabilitációs folyamat. A stretching segítséget nyújt a helyes ritmikus légzés elsajátításában is, amely az egészséges belső- és mozgásszervi működés egyik alapja." - mondta Törös Károly.
A lemez második részében Véghné Gurmai Margit a Pest megyei Flór Ferenc Kórház Reumatológiai és Fizioterápiás Osztályának gyógytornásza a mellműtéten átesett gyógyulni kívánó hölgyek számára mutat be otthon végezhető tornagyakorlatokat. A bemutatott gyakorlatok célja a műtét után kialakuló tartáshibák korrigálása illetve megelőzése, az egészséges testséma újratanítása, a váll-vállövi mozgások helyreállítása, valamint a felső végtagok keringésjavítása.

"A stretching DVD egyfelől a testmozgás, az egészséges életmód népszerűsítésére, másrészt pedig a mellműtéten átesett hölgyek otthoni gyakorlásának megkönnyítésére készült. A 80 perces edzésprogramot Sütő Enikő és az Összefogás ismert arcaként is elkötelezett Oroszlán Szonja segítségével mutatja be a két szakember." - mondta Körtvélyes Éva, az Összefogás elnöke. Mindkét sztár örömmel vállalta a forgatást, hiszen mindketten az egészséges életmód elkötelezett hívei és népszerűsítői. Orszolán Szonja ezen kívül az Összefogást nevével és arcával is támogatja, s rendszeresen felhívja az érintett korú hölgyek figyelmet a megelőzés és a szűrés fontosságára. A DVD-t 2007. március 8-án mutatták be, s a sajtótájékoztató után Véghné Gurmai Margit útmutatásai alapján együtt tornáztak a meghívott hírességek, közéleti és politikai szereplők, köztük Dobrev Klára, Selmeczi Gagriella, Oroszlán Szonja, Sütő Enikő, Sebestyén Márta, Csomor Csilla, Stefanek Gertrúd, Szili Nóra és Détár Enikő.

A DVD a legtöbb hipermarket, bevásárlóközpont és drogéria polcán megtalálható lesz, s az eladásából származó teljes bevétel a mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogást támogatja.

 

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat