Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Lánchídi séta a mellrák ellen

2009-10-04

 

2009. október 4-én az Egészség Hídja az Egészségért, a Mellrák Ellen Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg a Rózsaszín Egészség Napot és a hagyományos Lánchídi Sétát Budapesten.

 

 

Ragyogó napsütés, igényes kulturális programok, ingyenes szűrések, tanácsadás várta az MTA előtti téren a közönséget.
 
Délután négy órakor kezdődtek a programok a Roosevelt téren, melynek házigazdája Dénes Tamás a Juventus Rádió műsorvezetője volt. A Vaga Banda jelmezes felvonulását a Sheket klezmer koncertje követte, majd a Besh o droM együttes lépett színpadra.
 
A Tánc órájában Erica C dance show-ja, Vámos Veronika csoportjának flamenco bemutatója és az Ataru Taiko japán dob-show volt látható, illetve Dénes Tamás beszélgetett a világhírű szörfös lánnyal, Detre Diánával.
 
A Jazz órájában Szalóki Ági előadása után a Légierő zenekar fellépése következett Abaházi Csabával, a Danubius műsorvezetőjével.
19 órakor a Sztárok órájában Barbee, Komonyi Zsuzsi, Sárközi Anita, Pál Tamás, a Groovehouse, Péter Szabó Szilvia szereplése után a Presidance táncegyüttes lépett színpadra.
 
A rendezvényen több alkalommal látható volt Anastacia sétára felhívó videóüzenete, amelyet budapesti koncertje alatt küldött Magyarországnak az Egyesület két hazai arcának, Dobó Katának és Oroszlán Szonjának társaságában. 
 
A fellépő művészek kivétel nélkül ingyen vállalták a szereplést, hangsúlyozva ezzel az ügy melletti elkötelezettségüket és a felvilágosító tevékenység fontosságát.
 
Körtvélyes Éva, az Egyesület elnöke a séta indulása előtt színpadra szólította a kezdeményezést támogató politikusokat és néhány társadalmi támogatót: többek között Dr. Székely Tamás, egészségügyi minisztert, Rogán Antalt és családját, Dr. Kökény Mihályt, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnökét, Pelczné dr. Gáll Ildikót, a Magyar Országgyűlés alelnökét, Jeffrey D. Levine-t, az Amerikai Egyesült Államok ügyvivőjét.
A támogató művészeket az Egyesület egyik arca, Sebestyén Márta képviselte Zsadon Andreával, Ungár Anikóval és Szolnoki Tiborral. 
Az Egyesület elnöke külön köszönetet mondott Dr. Dobrev Klárának, az Egyesület volt fővédnökének. A programok mellett az MTA Székházában délután egy orvos szakmai szimpózium zajlott „Tudományos töprengés az emlőrák szűrésének és gyógyításának témakörében” címmel,a Pfizer, az egyesület egyik alapító támogatója segítségével.
A téren felállították sátraikat a különböző támogató szervezetek is: volt vérnyomás – és testzsír mérés, diétás szaktanácsadás és váradás a Vöröskereszt jóvoltából, vércukorszint mérés a Patika Magazin sátrában; mellműtét utáni információadás és mellműtötteknek készített speciális ruházati cikkek bemutatója az Anita Hungária és az Amoena sátrában. Több termék került piacra a kampány során, amiket a helyszínen szintén meg lehetett vásárolni, így például a Skála és az Evidence jóvoltából az összefogás pólókat és zoknikat, az Energizer és a Wilkinson rózsaszín zseblámpáit, tartós elemeit és női borotváit, illetve a Magyar Posta alkalmi bélyegeit. A SpringMed Kiadó egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket árult, míg a Belváros a Jövő Városa egészség-megőrzéssel kapcsolatos tanácsokat nyújtott.
A GE Healthcare által rózsaszínre világított Lánchídon 20.30-kor indult a séta, az idén egész hónapban szintén rózsaszínre világított Sofitel Hotel szomszédságában. A többezres tömeget a Légierő zenekar vezette. A séta célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat