Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Egészség Hídja PartnerLánc záróesemény

2009-11-13

 

16 nagyvállalat 100 000 munkatársának összefogásával sikeresen zárult az első országos egészségtudatossági kampány

 

Dr. Sólyom László köztársasági elnök és felesége fővédnökségével, a G E Hungary Kft. modellje alapján, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület kezdeményezésére 16 vállalat fogott össze a mellrák elleni küzdelem jegyében. Az Egészség Hídja PartnerLánc egészségtudatos kampány az egészséges életmód fontossága mellett a mellrákszűrésen való részvételre hívta fel a figyelmet a vállalatok munkatársainak körében.

 
A kéthónapos akció ünnepélyes parlamenti záró eseményén, november 13-án Körtvélyes Éva, az Egyesület elnöke mellett beszédet mondott Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Országgyűlés alelnöke, és Vincze Rita, a GE Healthcare közép-európai regionális vezetője. Jelen voltak továbbá dr. Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke, a 16 résztvevő cég legfelsőbb vezetője, valamint a vállatok több lépcsős belső kampányában résztvevők közül az egészség kvíz valamennyi nyertese, cégenként 1-1 munkatárs és kísérője, illetve az Összefogás arcai és támogatói.
 
Idén 16 vállalat (Budapest Bank Nyrt., ERSTE Bank, Evidence Hungary - Zoknitex Kft., GE Hungary Kft., Janssen-Cilag Kft., Johnson & Johnson Kft., Magyar Posta, Magyar Telekom Csoport, Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft., Pfizer, Provident, Siemens, Skála Group Kft., Sofitel Budapest Chain Bridge, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Szerencsejáték Zrt.) vett részt a kampányban, több mint 100 ezer munkatársával és rajtuk keresztül azok családjait is elérve.
 
A vállalatok munkatársai nagy számban voltak jelen az október elején hagyományosan megrendezett Lánchídi Sétán, amelyet egy online kommunikáció egészített ki: az egészségtudatossággal kapcsolatos kérdéssorból álló kvíz kitöltése után a helyes válaszadók között értékes jutalmakat sorsoltak ki, az online szavazás nyertesei pedig – partnerükkel együtt - a Parlamentben zajló záróeseményen vehettek részt.
 
Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület alapító támogatójaként a GE Hungary, felajánlotta saját, 2006-ban már sikeresen megvalósított belső egészségtudatossági kampányának módszereit, annak online eszközeivel együtt az Összefogás partnercégei számára. Ezek felhasználásával, minimális ráfordítással minden cég előkészítette saját akcióját, melynek során valamennyi dolgozóhoz több lépésben is eljutott a kampány két legfontosabb üzenete: a veszélyeztetett 45-65 év közötti hölgyek mielőbb keressék fel az államilag szervezett, lakóhelyük szerinti ingyenes emlőrák szűrést, mert az idejében felismert mellrák 95%-ban gyógyítható. Az egészséges életmód segítségével pedig valamennyien csökkenthetjük a megbetegedés valószínűségét, tehát sportoljunk, pihenjünk eleget és kerüljük a stresszt, étkezzünk egészségesen, ne dohányozzunk, és mértékkel fogyasszunk alkoholt.
 
A felvilágosító kampány egyik különlegessége, hogy megmutatta: lényegében minimális anyagi ráfordítással, egy cég legjobb gyakorlatát felhasználva, az Összefogás sikeresen tudott több vállalatot bevonni. Így sikerült megvalósítania Egyesületünknek egy olyan kreatív programot, amely az összefogás tudatos alkalmazásával értéket teremt. A társadalmi cél, hogy a szűrésen résztvevők számának növelését és az egészséges életmód elterjedését elősegítsük. – mondta Körtvélyes Éva.
 
A kampány fővédnökei, dr. Sólyom László köztársasági elnök és neje, Sólyom Erzsébet levélben üdvözölték a résztvevőket:
„Köszönet illeti a Partner Láncban résztvevő cégeket és vállalatokat, amelyek vállalták, hogy az Egyesület ösztönzésére beviszik a munkahelyi köztudatba a mellrák elleni küzdelem ügyét. Az igazgatói levelek és kérdőívek 100 ezer érintetthez jutottak el, s remélhetjük, hogy sokakat meggyőztek. (…) Reméljük, mások is csatlakoznak a mozgalomhoz, és a rák ellen küzdő civil szervezetek egyre több embert ébresztenek saját felelősségére. ”
 
Pelczné Dr. Gáll Ildikó a Parlament alelnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az összes rendelkezésre álló eszközzel támogatni fogja az Egyesület munkáját, ezen belül is az „Egészséghíd PartnerLánc” egészségtudatossági kampányt, illetőleg annak minél szélesebb körben való terjesztését.
Alelnök asszony évek óta maga is részt vesz a Lánchídi Sétán - ezzel is támogatva az Egyesület munkáját -  hogy   felhívja a  hölgyek figyelmét a szűrés és az egészséges életmód fontosságára.
 
Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület hazánkban az első PPP (public private partnership), azaz a kormányzat, az üzleti élet és a civil szféra összefogásán alapuló kezdeményezés.
 
Jövő tavasszal folytatódik az egészségtudatossági kampány, melynek célja, hogy még több hazai cég és nagyvállalat csatlakozzon a kezdeményezéshez, és juttassák el munkatársaiknak és azok családjainak a mellrák megelőzéséről és az egészséges életmód fontosságáról szóló üzeneteket.  
 

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat