Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Az Egyesület 2009 évi tevékenységéről

2009-11-20

Összefoglaló az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület 2009. évi tevékenységéről

Segítőink 2009-ben önkéntes segítőink köre bővült, csatlakozott hozzánk Adamikné Kovács Katalin, akinek igen sokat köszönhetünk a pénzügyi adminisztrációnk rendezése, a mérleg és közhasznúsági jelentések, valamint a könyvelés tekintetében, és a különböző rendezvényeinken való hatékony közreműködés terén is. Önkéntes segítőink, Gere Viktória, Magyar Boglárka, Wahr Nóra, Éliás Krisztina, Jó Marianna, Lehoczkyné Nagy Ildikó, Pékné Antal Emese, Tóth Zsuzsa és Kovács Judit számos alkalommal segítették tájékoztató munkánkat, köszönjük !

Dr. Vass Lászlónak hálásan köszönjük, hogy minden felkérésünknek eleget tett és számos vidéki és budapesti rendezvényünkön tartott előadásokat.

Tagszervezeteink közül az Egészséges Településekért Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rák Ellen az Emberért a Holnapért Alapítvány különösen sokat tett annak érdekében, hogy munkánk kiteljesedhessen vidéki rendezvények irányába is. Nagyon köszönjük a támogatásukat !

Tájékoztató anyagok készítése, új honlap Egyesületünk célja, a tájékoztatás elérése érdekében mellönvizsgálati útmutatókat, a szűrés fontosságát hangsúlyozó képeslapokat, szórólapokat és plakátokat gyártatott, melyeket az alább felsorolt eseményeken terjesztettünk, osztottunk a lakosság körében. Ezen kívül hirdetéseket tettünk közzé az Onkológiai Útmutató 2009-es kiadványában, a Mammut magazin téli számában, valamint számos médiumban jelent meg cikk az egyesület tevékenységéről. Honlapunk megújult, mint a design, mint a belső szerkezet és tartalom szempontjából.

Május-július közepe:Összefogás Zokni kampány

A SPAR Csoport, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Zoknitex Kft. közösen indított felvilágosító kampányt a mellrák ellen 2009 májusában. Az akció sikeres volt, a termékből 20.000 darabot vettek a vásárlók a SPAR országos hálózatában. Az idei évben az Összefogás arcai mellett több híresség is csatlakozott a kezdeményezéshez és nagy örömmel segítettek az adománygyűjtésben. Székesfehérváron Oroszlán Szonja, Óbudán Galambos Erzsi és Ungár Anikó, Kispesten Sebestyén Márta és Csomor Csilla, Debrecenben Ráckevei Anna és Körtvélyes Éva, Nyíregyházán Sütő Enikő és Tallós Rita, Szombathelyen pedig Dobó Kata mutatta be a terméket és buzdította a vásárlókat. A kampánnyal a Zoknitex Kft. kiemelkedő szerepet vállal abban, hogy igen széles vásárlói körhöz eljusson a termék és a hozzá kapcsolódó fontos üzenet, kortól és anyagi háttértől függetlenül.

Június 11, Kiskunhalasi Egészségnap

Az Egészséges Településekért Alapítvány által szervezett kiskunhalasi egészségnapon részt vettünk önkénteseinkkel és tájékoztattuk a megjelenteket a szűrés valamint az önvizsgálat fontosságáról.

Július 3-5, Kékszalag

A női versenyzők közül is kitűnik annak a fiatal nőnek a kitartása és akaratereje, aki a Kékszalag Vitorlásversenyen, 2009. július 3-án szörfdeszkán indult el a majd 150 km-es táv megtételére. Detre Diána célja az volt, hogy ezzel a nem mindennapi vállalkozással kortársai és a sportolók figyelmét is felhívja arra, hogy az egészséges életmódért tenni kell. A távot az Egyesület támogatójaként kezdte meg. A nem mindennapi vállalkozást azonban az időjárás nem segítette. A szélcsendben a sportoló óriási erőfeszítéssel tette meg a táv több, mint háromnegyed részét. Egyedülálló vállalkozásának elismerésére az Egyesület különdíjat alapított Detre Diánának, amelyet Dobó Kata, az Összefogás arca adott át. A 3 napos rendezvény alatt az Összefogás sátorban árusítottuk az Egyesület termékeit, valamint tájékoztattuk a közönséget a szűrés fontosságáról.

Szeptember 6, Anastacia aukció és koncert

A világhírű énekesnő, Anastacia budapesti koncertje kapcsán is mindent megtett annak érdekében, hogy népszerűségével hozzájáruljon a mellrák elleni harchoz: találkozott Dobó Katával és Oroszlán Szonjával, hogy együtt népszerűsítsék az évente megrendezett Lánchíd-sétát. A művésznő és két arcunk közösen videó spot-ot készítettek, amelyben a szűrés fontosságára és a Hídsétára hívták fel a figyelmet. A spot-ot média partnereink támogatásával a Hídséta beharangozójaként használtuk fel. A koncert estéjén egyesületünk felvilágosító munkát folytatott a SYMA Csarnokban, a közönség tagjainak tájékoztató füzeteket adtak át önkénteseink, illetve árusították rózsaszín termékeinket. A világsztár felajánlására augusztus végén jótékonysági árverést indítottunk Magyarország legnagyobb online piacterén, a Vatera.hu-n, melynek bevételét egyesületünk kapta.

Szeptember 16, Sajtótájékoztató

Egyesületünk szeptember 16-án a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben tartott sajtótájékoztatót, melyen megjelent dr. Székely Tamás, egészségügy miniszter, valamint főbb támogatóink. Tájékoztattuk a megjelenteket új akcióinkról (Összefogás póló kampány a Skála áruházakban, Energizer rózsaszín termékek, Sofitel gyűjtés), az október 4-i Hídsétáról, valamint a PartnerLánc egészségtudatossági kampányról.

Szeptember 16 – november 13, Egészség Hídja PartnerLánc egészség kampány

2009 szeptemberében indult útjára egészségtudatossági kampányunk, amelyre meghívtuk az Egészség Hídja Összefogás Egyesület partnercégeit, hogy megtisztelő pártfogásuk keretében juttassák el vállalatuk munkatársaihoz két fontos üzenetünket: - a hölgyek menjenek el az államilag szervezett, ingyenes emlőrák szűrésre, mert az idejében felismert mellrák 95%-ban gyógyítható - az egészséges életmód segítségével mi is csökkenthetjük a megbetegedés valószínűségét, tehát sportoljunk, pihenjünk eleget és kerüljük a stresszt, étkezzünk egészségesen, ne dohányozzunk és mértékkel fogyasszunk alkoholt. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület egyik, fő alapító támogatója, a General Electric, felajánlotta a saját, már bevált egészségtudatossági kampányát, annak online eszközeivel együtt az Összefogás partnercégei számára. A GE korábbi anyagait (belső levelek a dolgozóknak és kvíz) felhasználva minimális ráfordítással minden cég elkészítette saját belső egészség kampány akcióit, melynek első lépése egy vezérigazgatói levél eljuttatása volt a cég valamennyi dolgozója számára. Az ezt követő lépés pedig egy online egészség-kvíz kitöltése volt. Minden résztvevő cégnél kisorsolták az első helyezettet a helyes megfejtést beküldők közül, aki a vezérigazgatóval együtt meghívást kapott az exkluzív záróeseményre. A kampány résztvevői: Budapest Bank Nyrt., ERSTE Bank, Evidence Hungary - Zoknitex Kft., GE Hungary Kft., Janssen-Cilag Kft., Johnson & Johnson Kft., Magyar Lapkiadók Egyesülete, Magyar Posta, Magyar Telekom Csoport, Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft., Pfizer, Provident, Siemens, Skála Group Kft., Sofitel Budapest Chain Bridge, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Szerencsejáték Zrt. Az Egészség Hídja PartnerLánc keretében ebben az évben a 16 partnercég 100 000 munkatársát és családját érte el a kampányunk üzenete!

Szeptember 19, Zuglói Séta a Mellrák Ellen

Egyesületünk önkéntesei ebben az évben is részt vettek a hagyományos zuglói mellrák ellenes Hídi sétán a Csömöri út és Drégelyvár utca közötti felüljárón. A sétán részt vett egyesületünk több tagszervezete is és a két kerület vezetői.

Szeptember 26, Székesfehérvár

Egyesületünk lehetőséget kapott a Fehérvári Vígasságok egész napos rendezvényen arra, hogy népszerűsítse a szűrést és felhívja a figyelmet az önvizsgálat fontosságára. Önkénteseink szóróanyagokat osztottak és árusították rózsaszín termékeinket.

Szeptember – december vége: Összefogás pólók a Skálákban

A Skála ezért csatlakozott az Egészség Hídja Összefogás Egyesület mellrák ellenes kampányához. Az áruház csoport munkatársainak egészségmegőrzése mellett fontosnak tartja, hogy a vásárlók figyelmét is felhívja: az időben felismert mellrák 90 %-ban gyógyítható. 2009. szeptemberében a nagysikerű Összefogás Póló forgalmazását kezdték meg Budapesten és 13 vidéki Skála Áruházban. A pólók mellé az Egyesület a mell önvizsgálatára vonatkozó tájékoztató kis füzettel is segíti a felvilágosító kampányt, amely december végéig tart.

Szeptember – október, Energizer kampány

Az Energizer sikeres nemzetközi „Mellrák elleni kampánya” 2009 szeptemberében ért el hazánkba, a hasznos és nemes cél érdekében kibocsátott termékeivel szeretné felhívni a vásárlók és a hölgyek figyelmét. Magyarországon az Energizer az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatja, ezáltal a helyes önvizsgálatról szóló tájékoztatásban, a mellrák elleni küzdelemben vállal szerepet. Ennek érdekében 2009 szeptemberben és októberben az Energizer minden rózsaszín termékének bevételéből támogatja az Összefogást és a mellrák elleni felvilágosító munkát. A kampányban az unikumnak számító rózsaszín elem mellett megtalálható az egyedi rózsaszín Energizer elemlámpa és a Wilkinson női termékek.

Október 4, Hídséta és részvétel a SPAR egészségnapon

Október 4-én egyesületünk immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Rózsaszín Egészség Napot és a hagyományos Lánchídi Sétát Budapesten. Ragyogó napsütés, igényes kulturális programok, ingyenes szűrések, tanácsadás várta az MTA előtti téren a közönséget. Délután négy órakor kezdődtek a programok a Roosevelt téren, melynek házigazdája Dénes Tamás a Juventus Rádió műsorvezetője volt. A Vaga Banda jelmezes felvonulását a Sheket klezmer koncertje követte, majd a Besh o droM együttes lépett színpadra. A Tánc órájában Erica C dance show-ja, Vámos Veronika csoportjának flamenco bemutatója és az Ataru Taiko japán dob-show volt látható, illetve Dénes Tamás beszélgetett a világhírű szörfös lánnyal, Detre Diánával. A Jazz órájában Szalóki Ági előadása után a Légierő zenekar fellépése következett Abaházi Csabával, a Danubius műsorvezetőjével. 19 órakor a Sztárok órájában Barbee, Komonyi Zsuzsi, Sárközi Anita, Pál Tamás, a Groovehouse, Péter Szabó Szilvia szereplése után a Presidance táncegyüttes lépett színpadra. A rendezvényen több alkalommal látható volt Anastacia sétára felhívó videóüzenete, amelyet budapesti koncertje alatt küldött Magyarországnak az Egyesület két hazai arcának, Dobó Katának és Oroszlán Szonjának társaságában. A fellépő művészek kivétel nélkül ingyen vállalták a szereplést, hangsúlyozva ezzel az ügy melletti elkötelezettségüket és a felvilágosító tevékenység fontosságát. Körtvélyes Éva, elnökünk a séta indulása előtt színpadra szólította a kezdeményezést támogató politikusokat és néhány társadalmi támogatót: többek között Dr. Székely Tamás, egészségügyi minisztert, Rogán Antalt és családját, Dr. Kökény Mihályt, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnökét, Pelczné dr. Gáll Ildikót, a Magyar Országgyűlés alelnökét, Jeffrey D. Levine-t, az Amerikai Egyesült Államok ügyvivőjét. A támogató művészeket az Egyesület egyik arca, Sebestyén Márta képviselte Zsadon Andreával, Ungár Anikóval és Szolnoki Tiborral. Körtvélyes Éva külön köszönetet mondott Dr. Dobrev Klárának, az Egyesület volt fővédnökének. A programok mellett az MTA Székházában délután egy orvos szakmai szimpózium zajlott „Tudományos töprengés az emlőrák szűrésének és gyógyításának témakörében” címmel, a Pfizer, az egyesület egyik alapító támogatója segítségével. A téren felállították sátraikat a különböző támogató szervezetek is: volt vérnyomás – és testzsír mérés, diétás szaktanácsadás és váradás a Vöröskereszt jóvoltából, vércukorszint mérés a Patika Magazin sátrában; mellműtét utáni információadás és mellműtötteknek készített speciális ruházati cikkek bemutatója az Anita Hungária és az Amoena sátrában. Több termék került piacra a kampány során, amiket a helyszínen szintén meg lehetett vásárolni, így például a Skála és az Evidence jóvoltából az összefogás pólókat és zoknikat, az Energizer és a Wilkinson rózsaszín zseblámpáit, tartós elemeit és női borotváit, illetve a Magyar Posta alkalmi bélyegeit. A SpringMed Kiadó egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket árult, míg a Belváros a Jövő Városa egészség-megőrzéssel kapcsolatos tanácsokat nyújtott. A GE Healthcare által rózsaszínre világított Lánchídon 20.30-kor indult a séta, az idén egész hónapban szintén rózsaszínre világított Sofitel Hotel szomszédságában. A többezres tömeget a Légierő zenekar vezette. A séta célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

Október 4, Városliget, SPAR Egészségnap

Az Egészségnapon résztvevő több, mint 10.000 családnak lehetősége nyílt arra, hogy megismerkedjenek az Egyesület tevékenységével és a szűrés illetve önvizsgálat fontosságával. A verseny szervezői biztosítottak sátrat önkénteseinknek. Az Anita Hungária munkatársai önvizsgálatot tanítottak.

Október 6, Miskolci mellrák ellenes séta és szimpózium

Október 6-án egyesületünk és a Magyar Rákellenes Liga szervezésében a Diósgyőri vártól fiatalok csoportja sétált a mellrák ellenes összefogás jegyében a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Házhoz. Gazdag program várta az érdeklődőket, zenés táncos bemutatókat láthatott a közönség. A Művelődési Házban az eseménnyel párhuzamosan a MRL miskolci tagjainak képeiből nyílt kiállítás, valamint ingyenes szűrővizsgálatok várták az érdeklődőket. Egyesületünket Körtvélyes Éva képviselte, aki az esemény fővédnöke volt. A színpadi nagyteremben előadások hangzottak el az emlőrák szűrés megyei tapasztalatairól, az emlőrák megelőzéséről, a vizsgálatok jelentőségéről, az emlőrák gyógyításáról, a PET/CT -ről. A délutánt koncert zárta. Vidéki séták a mellrák ellen a Magyar Rák Liga szervezésében A Magyar Rák Liga szervezésében megvalósított következő rendezvények létrejöttét segítette egyesületünk kommunikációs ügynökségével: Hatvan, Berettyóújfalu, Siófok, Salgótarján, Eger, Hajdúszoboszló, Püspökladány.

Október hónapban Sofitel akció

A Sofitel Budapest Chain Bridge szállodát október hónapban rózsaszín fénnyel világították meg, a mellrák szűrésre való figyelemfelkeltés céljából. A szálloda szobáiban az Egyesület arculatának megfelelő angol nyelvű tájékoztató anyagokat helyezett el a Sofitel a saját költségén, valamint a szálloda előterében az Egyesület számára gyűjtési lehetőséget biztosított.

Október 18, Női Futóverseny, Városliget

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület színeiben vett részt az október 18-án, a Városligetben megrendezésre került Testébresztő Női Futóversenyen a Magyar Női Krikett csapat! A futóversenyen résztvevő 5.000 hölgynek és családjának lehetősége nyílt arra, hogy megismerkedjenek az Egyesület tevékenységével és a szűrés illetve önvizsgálat fontosságával. A verseny szervezői biztosítottak sátrat önkénteseinknek.

Október 27, GE HealthCare Egészségnap

A Rák Ellen az Emberért a Holnapért Alapítvány munkatársai a GE HealthCare budaörsi telepén dolgozóknak főzőbemutatót tartottak egészséges ételek elkészítéséről, a prevencióról Prof. Dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke tartott előadást, valamint Dr. Vass László, patológus, az Egyesület főtitkára adott elő a mellrákról.

Október 29-30, Egészség Napok, Mammut Bevásárlóközpont

A Mammut Bevásárlóközpont marketingeseinek támogatásával október 29 és 30-án önkénteseink tájékoztatták a vásárlóközönséget a szűrésről és önvizsgálatról. Egy forgalmas, központi helyen kaptunk egy 15 m2-es helyet, ahol elhelyezhettük ismertető anyagainkat, illetve a Mammut Magazinban biztosítottak 1 oldal felületet hirdetésünknek. Az áruházban mindkét napon vetítették a spot-unkat.

November 13, Parlament, Egészség Hídja PartnerLánc csúcsesemény

Felkértük az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnökét, dr. Kökény Mihályt és Pelczné dr. Gáll Ildikót, az Országgyűlés alelnökét, hogy fogadják a PartnerLánc delegációját a Parlamentben. 17.00 órától 18.00 óráig idegenvezetést tartottak számunkra a Parlament épületében, majd a Vadászteremben dr. Kökény Mihály és Pelczné dr. Gáll Ildikó, valamint az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának tagjai köszöntöttek bennünket és üdvözölték a kampány sikeres lebonyolítását. A köszöntőt egy rövid állófogadás követte. Részt vettek: a kampányban résztvevő cégek vezetői, a cégek nyertesei és PartnerLánc-koordinátorai, az Összefogás arcai (Oroszlán Szonja, Sebestyén Márta, Galambos Erzsi, valamint az előbb említett politikusok.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat