Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

IX. Rózsaszín Lánchídi Séta a mellrák ellen-Sajtóközlemény

2010-09-17

Idén kilencedik alkalommal kerül sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át - október első hétvégéjén -. az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében, jelentette be Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke a szeptember 17-én megtartott éves kampánynyitó sajtótájékoztatón.

2010. október 2-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 15.30 órától különlegesen gazdag program várja az érdeklődőket: lesz Zumba fittness és Kurayfat Kempó bemutató, Dumaszínház, Tóth Vera, Varga Feri, Balássy Betty és más megasztárok, illetve a már megszokott, sétavezető Légierő Zenekar Szulák Andreával.
Idén egy amerikai díszvendég is emeli a rendezvény fényét: Olivia Newton-John, amerikai énekesnő is csatlakozik a sétához. Maga is mellrák túlélőként a hazai kampány mellé állt jelenlétével és mell-önvizsgálati eszközével, a LivAid párnával. A művésznő magyarországi tartózkodása alatt a Hilton Budapest Hotel vendége.

Schmitt Pálné Makray Katalin, az Egyesület fővédnöke, a sport és mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón, mint az egyik legfontosabb prevenciós módszerre a betegségekkel szemben. „A fiatal fusson, az idős sétáljon, de mindenki tartsa mozgásban a testét, amellett, és amennyire lehet, tartsa be az egészséges életformára vonatkozó alapvető szabályokat”

„A GE szerint az egészséges életmód és a betegségek korai felismerése a fenntartható költségű egészségügy két legfontosabb pillére az egész világon. Nagyon örülünk, hogy a GE az egyetlen cégként, amely 2002-es indulása óta folyamatosan támogatja anyagilag és kapcsolataival a magyarországi Összefogást, megoszthatta legjobb gyakorlatát a többi partner céggel. A régióban is egyedülálló PartnerLánc vállalati egészségtudatossági program remekül egészíti ki az országos kampányt és reméljük, hogy minél több cég csatlakozik hozzá.” – mondta Vincze Rita, a GE Healthcare közép-kelet-európai igazgatója.

Az idei mellrákkampány egy újabb elemmel színesedett: öt híres divattervező is részt vesz az akcióban; Benes Anita, Hampel Katalin, Németh Anikó, Makány Márta és Tóth Bori. Az ő rózsaszín kollekciójuk néhány darabja is felvonul a színpadon.

Az MTA előtti téren az eseménnyel párhuzamosan az Egyesület egyik alapítója és támogatója, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Onkológiai üzletága ingyenes szénmonoxid és légzésfunkció vizsgálattal (COPD), valamint szájüregi rákszűréssel várja az érdeklődőket. Emellett más ingyenes szűrővizsgálatok és orvosi tanácsadások is rendelkezésre állnak a Vöröskereszt, a Patika Magazin, a Napidoktor, a HellóBaby! magazin és az Anita Hungária jóvoltából.
A Roche egy rendhagyó orvosi kiállítással és betegtájékoztató anyagokkal kívánja informálni a látogatókat, továbbá orvosi konzultációs lehetőséget is biztosít a helyszínen.
Az Energizer és a Wilkinson idén is támogatja az Összefogást a limitált szériában kiadott rózsaszín elemlámpával, elemekkel és női borotvával. A Tefál „Táplálóan és Ízletesen” néven termékcsaládot bocsátott piacra az Összefogás égisze alatt, ami tápanyagmegőrzést segítő technológiával sütő fritőzt és párolót foglal magába. A Magnetbank közösségi adományozási programja keretén belül támogatja ügyfelein keresztül a mellrák elleni küzdelmet.

 

 

 

A programok mellett egy orvosi kerekasztal is összeül „A megelőzés fontossága a mellrák elleni küzdelemben” témában.

Idén páratlan látványt ígér, amint a szintén rózsaszínben pompázó Sofitel és Lánchíd 19 hotelek, a Duna pesti és budai oldalán közrefogják a Lánchidat, amelyen 20 óra után indul a séta.

A sétán megjelennek az Összefogás arcai: Dobó Kata, Sebestyén Márta, Galambos Erzsi és Detre Diána, továbbá az Összefogás önkéntesei, a hazai politikai, diplomáciai és művészeti élet neves személyiségei.

A rendezvény célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat