Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Kilencedszer is rózsaszín a híd a mellrák ellen 2010. október 2.

2010-10-07

Már délutántól hatalmas forgatag, színpad előtt táncoló közönség, szűrések, és a mammográfiáról éneklő Olivia Newton-John. Sötétedés után pedig többezres tömeg sétált át a rózsaszínben pompázó Lánchídon, hogy kilencedszer is felhívja a nők figyelmét a mellrákszűrésen való részvétel és az önvizsgálat fontosságára.

2010. október 2-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 15.30-tól különlegesen gazdag program várta az érdeklődőket: Zumba fittness, Dumaszínház, Szandi, Tandi Flóra, Mujahid Zoli, Varga Feri és Balássy Betty és más megasztárok, illetve a már megszokott, sétavezető Légierő Zenekar.

Idén egy díszvendég is emelte a rendezvény fényét: Olivia Newton-John, aki mellrák túlélőként a hazai kampány mellé állt jelenlétével és mell-önvizsgálati eszközével, a LivAid párnával. Az est végén ő is átsétált a hídon és bíztató szavakkal és öleléssel adott erőt az őt megszólító beteg hölgyeknek.
Nem túléltem, hanem legyőztem a rákot, azóta tudatosan és egészségesen élek- emelte ki a négyszeres Grammy-díjas énekesnő.
Elkísérte őt a rendezvényre dr. Ernie Bodai Amerikában élő magyar származású orvos is, az Olivia Newton-John nevével fémjelzett Liv Aid mell-önvizsgálati eszköz kifejlesztője.

Schmitt Pálné Makray Katalin, az Összefogás fővédnöke kiemelte, a nők a környezetükért is felelősek, hiszen anyák, nagyanyák, a családok összetartói, így emiatt sem hanyagolhatják el az egészségi állapotukat; viszont a férfiaknak is oda kell figyelni a környezetükben élő nőkre.
Egy frissen alapított díjat adott át Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete egy magyar orvosnőnek, Székely Borbálának. A díjat annak tanára, Dank Magdolna vette át.

Az eseményen részt vett a többi között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviseletében dr. Páva Hanna, helyettes államtitkár, dr. Paller Judit országos tiszti főorvos Nagy Anna kormányszóvivő, Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, dr. Selmeczi Gabriella, képviselő, és dr. Kökény Mihály korábbi egészségügyi miniszter. Az összefogás „arcai” képviseletében Sebestyén Márta népdalénekes és Detre Diána szörf olimpikon jelentek meg, illetve több támogató művész és közéleti személyiség, többek között Ungár Anikó és Csomor Csilla.

A tájékoztatón a General Electric és az Összefogás által útjára indított, a régióban is egyedülálló Partnerlánc dolgozói egészségkampányról is szó esett, amelyben idén 17 vállalat vesz részt több mint százezer dolgozójával.

A programok mellett egy orvosi kerekasztal is összeült „A megelőzés fontossága a mellrák elleni küzdelemben” témában.

Az idei mellrákkampány egy újabb elemmel színesedett: öt híres divattervező is részt vesz az akcióban; Benes Anita, Hampel Katalin, Németh Anikó, Makány Márta és Tóth Bori. Az ő rózsaszín kollekciójuk néhány darabja felvonult a színpadon közvetlenül a séta előtt.

Az MTA előtti téren az eseménnyel párhuzamosan ingyenes szűrővizsgálatokkal, orvosi tanácsadásokkal, orvosi kiállítással és Összefogás termékek árusításával jelennek meg az Egyesület támogatói: a Pfizer, a Vöröskereszt, a Patika Magazin, a Napidoktor, a HellóBaby! Magazin, az Anita Hungária, a Roche, az Energizer-Wilkinson, a Tefál, és a Magnetbank.

Idén páratlan látványt nyújtott, amint a szintén rózsaszínben pompázó Sofitel és Lánchíd 19 hotelek, a Duna pesti és budai oldalán közrefogták a Lánchidat, amelyen 20.30kor indult a séta.

A rendezvény célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat