Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Új arcok a 10 éves mellrák kampányban

2011-03-21

2011-ben ünnepli 10 éves jubileumát a rózsaszín lánchídi séta, amelyet minden év október első vasárnapján szervez az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Az idei év több figyelemfelhívó megmozdulást tartogat, és egy igazán nagyszabású októberi lánchídi sétát.

Az Egyesület munkáját 2011 tavaszától két új híresség segíti, Tóth Gabi, énekesnő és Ungár Anikó, bűvész személyében. Ők Dobó Kata és Galambos Erzsi művésznők helyét veszik át a tavaly csatlakozott Detre Diána, szörf olimpikon és Sebestyén Márta, népdalénekesnő mellett.

Ungár AnikóUngár Anikó nem új az Egyesület életében, már sok éve segíti önkéntes munkájával a mellrák elleni küzdelmet, és rendszeresen átsétál a rózsaszínre világított Lánchídon októberenként.

Mindig is úgy gondoltam, hogy ismertségemmel sok hasznos ügy élére állva, figyelemkeltő szerepet vállalhatok” vallja a világhírű bűvésznő. „Az egészséget mint legfontosabb értéket, teljes odaadással kell támogatni- különösen akkor, ha bizonyosság a prevenció! Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület tagjának lenni mint nő kötelességemnek tartom, annál is inkább, mert az évek során kézzelfogható eredményeket tudhatunk magunkénak.

Tóth GabiTóth Gabi, énekesnő, a négy arc küzül a legifjabb, nagy örömmel vállalta a felkérést, és ezzel együtt azt a hálás feladatot, hogy személyén keresztül minél több fiatal minél korábban elkezdjen foglalkozni a betegség megelőzésével és felismerésével.

Fiatal korban hajlamosak vagyunk azt mondani: ez velünk nem történhet meg! Csak akkor ijedünk meg, amikor már baj van.

Én korán megtanultam, hogy a prevenció tényleg életet menthet. Egy idejében felismert betegség több esetben gyógyítható és az ember utána teljes életet élhet. A családomat és a környezetemet is igyekszem erre nevelni és jó példát mutatni. Rendszeresen járok szűrésekre, és remélem hamarosan egyre többen így tesznek majd. Ha az emberek felismernék a megelőzés fontosságát, talán kevésbé lennének elrettentőek a hazai statisztikák.

Az új arcokkal első ízben március 24-én este, a VI. kerületi Minyon Bárban találkozhat a közönség a Pink Night-Sztárok és civilek a mellrák ellen partin, ahol sok más híresség társaságában bárki csatlakozhat a mellrák elleni küzdelemhez. A csak erre az estére rózsaszínre világított Minyon Bár rózsaszín koktélokkal és rózsaszín minyonnal készül, a hangulatról pedig az egyik legjobb női dj gondoskodik.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat