Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Akik a legtöbbet tették…

2013-03-13

„A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért” díjat kapott Körtvélyes Éva, a 11 éve a mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke. Az elismerést Lakatos Márk, stylisttal együtt kapta, aki pedig „A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” díjat nyerte el.

Harmadik éve, hogy a Nőnap alkalmából a Civil Mozgalom nőjogi és egyéb együttműködő civil szervezeteken keresztül és a Facebookon meghirdeti a fenti két kategóriában a szavazást.

A díjak nyilvános átadására március 7-én délután került sor a Mammut bevásárló központban.

„A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért” 2012

Körtvélyes Éva

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke, újságíró, korábban az Elite magazin főszerkesztője. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület eddig 11 alkalommal szervezett figyelemfelhívó sétát Budapesten abból a célból, hogy a mellrákszűrés, önvizsgálat és az egészséges életmód hangsúlyozásával felhívja a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.

A sétához 2012-ben egy új kezdeményezés társult: az ország leghosszabb mellrák elleni jelképét megalkotva, "Szalagcímem a mellrák ellen" jelszóval magánemberek, partnerek, szponzorok, hírességek és a sajtó munkatársai is üzeneteket írtak egy hosszú rózsaszín szalagra, mely emberi lánc segítségével fonta körbe a Lánchidat október 28-án. Az esemény előtti sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették, több mint 3000 ember írta eddig alá a szalagot valóságosan és virtuálisan a Facebookon, mely minden aláírással 500 métert nő.

„A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” 2012

Lakatos Márk

Magyarország legismertebb és legnagyobb feltűnést keltő stylistja. Kétszer nyerte meg a Hungarian Fashion Awards Év Stylistja díját, öltöztetett Megasztárokat, tervezett színházi jelmezeket. Számos TV- és rádióműsor szereplője, valamint a Szeretem a testem és az Én is szép vagyok, Én is karcsú vagyok c. műsor házigazdája. Női „átalakítós” műsoraiban az öltözködési tanácsokon túl életvezetési ötletekkel is segítette az önbecsülésüket visszanyerni vágyókat. A műsorok rekord nézőszáma igazolja, hogy nem csak a műsorban szereplő hölgyeken kívül a nézők százezrei is szívesen tanultak a szakemberektől.

Az előző évek díjazottjai

2010.

Halász Pálma civil jogvédő - a családon belüli erőszak megszüntetéséért kezdett aláírásgyűjtésbe Till Attila televíziós műsorvezető - a Nők a pályán szervezet felkérésére vett részt abban a kampányban, mely a nők közéleti szerepvállalásának normatív előírásokkal való támogatására irányult

2011.

Spitzer Gyöngyi Soma énekes – a női lét megélésében, párkapcsolati problémák kezelésében, önismereti kérdésekben igyekszik segítséget nyújtani a nőknek

Kabarcz Zoltán szociológus, pedagógus és újságíró - az Optimista Egyesület egyik alapítója, a Férfiak a nőkért - és a családért című honlap működtetője.

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat