Egészség Hídja Összefogás

Hírek

Vissza a hírekhez

Hennafestők a női egészségért

2016-10-21

Az október 29-i konferencia alatt párhuzamos programként hennafestők is várják az érdeklődőket 13-tól 17 óráig. Az eseményen regisztrációval és érvényes karszalaggal rendelkezők ingyen hennafestést kaphatnak.
 

Henna-művészeink:


Gyöngyvér Mehndi (https://www.facebook.com/gyongyver.mehndi/)

Tóth Krisztina, Henna Kézművek (https://www.facebook.com/hennakezmuvek/)

Nisanta-lila Keszthelyi Hajna , The Henna Grove” (https://www.facebook.com/NisantaHennaArt/)

 

 

A henna a testfestés egyik ideiglenes fajtája. Legnépszerűbb Dél-Ázsiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, de szintén azon népcsoportok körében, akik elhagyták hazájukat. Ezt a típusú testfestést különleges alkalmakkor használják, leginkább esküvőkön. Általában a kézre és a lábakra festik fel, itt marad látható ugyanis a legtovább, mivel csak a felhám elhalt sejtjeibe szivárog be.

A henna (arab) vagy mehndi (hindu) minták vallástól és kultúrától függően változnak, más-más jelentést képviselve, mint a termékenységet, jó egészséget, bölcsességet vagy lelki megvilágosodást.A minták formájuk szerint három fő csoportra oszthatók, mégpedig arabra, indiaira és afrikaiakra.Az arab minták általában nagyobb virágmotívumok, mivel a Korán tiltja az állatok ábrázolását. Főleg a kézfejen és a lábfejen használatos. Az indiai motívumok aprólékosabb, vékony vonalakkal összefont virág- és kasmírminták, amelyek beborítják az egész felső végtagot és a lábfejet a sípcsontig.Az afrikai motívumok inkább nagyobb, vastagabb geometriai alakzatokat ábrázolnak (berberek). (Wikipedia)

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat