Egészség Hídja Összefogás

Interjúk

Vissza az interjúkhoz

Rózsaszín szalag a bőrdzsekin

 Sportosan laza, de mégis elegáns, természetes megjelenésével és viselkedésével szinte sugározza magából a pozitív energiát. Még csak 23 éves, de a bohókás kislánytól a wampon át a rockerig több stílusjegyen kipróbált mind a zenében, mind az öltözködésben.

Tóth GabiA tehetsége mellett talán ez az állandó megújulni tudás a titka, hogy a Megasztár után sok más társától eltérően, az ő karrierje nem zárult le a műsor befejeztével; az évek múlásával Tóth Gabi csillaga egyre fényesebb. 2005-ben Legjobb Női Előadó volt, több nagylemezt, maxit és videóklipet készített, a Valami Amerika 2 főcímdalában az ő hangját hallhattuk, és a Való Világ 4 főcímdalát is ő énekli Ádok Zolival. 2011-ben a Glamour Gálán kapta meg az Év Énekesnője díjat, majd a VIVA Comet-en a Legjobb Videoklipért járó díjat is megnyerte.
A mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogás Egyesület idén márciusban kérte fel Gabit az arccserét követően, hogy Sebestyén Márta, Detre Diána, és a szintén frissen csatlakozott Ungár Anikó mellett vállalja a kampány negyedik arcának szerepét.
Nagyon örültem az egyesület megkeresésének, mivel ez azt jelenti, mások is észrevették, hogy már nem vagyok az a vadóc tinilány, aminek megismertek. A családom is nagyon büszke volt rám, édesapám azt mondta, kislányom, végre felnőttél ”-meséli csillogó szemmel az énekesnő. „Korán megtanultam, hogy a prevenció tényleg életet menthet. Egy idejében felismert betegség nagy eséllyel gyógyítható és az ember utána teljes életet élhet.” Gabi több ízben beszámolt arról, hogy neki is voltak komoly egészségügyi problémái, több szervében találtak cisztákat, így már idejekorán meg kellett tapasztalnia, hogy milyen idegőrlő heteket várni egy orvosi eredményre.
Stílusváltása a mellrákkampányhoz való csatlakozással szinte egy időben történt; öltözködésében is egy nőiesebb, letisztultabb formát kapott, amolyan Gwen Stefanisat, akit a divatban és a zenében is egyik példaképének tart. Forgó Diána Napsugár ruháit előszeretettel viseli, a Glamour Gálán is az ő tervezésében jelent meg.
Nagyon bízom benne, hogy az új szerepvállalásommal és nőiesebb stílusommal többen megszeretnek az idősebb korosztályokból, a fiatalabbakat pedig a mellrák elleni küzdelemre tudom felszólítani. Kötelességemnek érzem, hogy az ismertségemet ilyen fontos célokra használjam.
Az Egészség Hídja 10., jubileumi hídsétájára készült, sokkoló kampányfotón való szereplésre szinte gondolkodás nélkül igent mondott. A „Nagy mell-kis mell-nincs mell – Neked mi fontos?” című kampányban Ungár Anikóval és a mellrák túlélő Kozó Lizával pózolnak egy rózsaszín szalaggal a mellükön átkötve.
Természetes volt, hogy vállaltam, mindent vállalok, ami felrázza az embereket. Ez a plakát kifejezi, hogy a mellrák nem válogat, minket, fiatalokat ugyanúgy veszélyeztet, mint az idősebbeket, ahogyan ezt a 28 évesen megbetegedett Liza példája is mutatja.”
Búcsúzóul persze nem hazudtolja meg rocker gyökereit, amint magára kapja szegecselt bőrdzsekijét, amin már azért ott díszeleg a rózsaszín mellrák-szalag.

Elite Magazine

2011-10-04

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat