Egészség Hídja Összefogás

Interjúk

Vissza az interjúkhoz

Interjú Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekessel, az egyesület arcával

Az egyesület engem kért fel elsőként, hogy képviseljem az ügyüket a nyilvánosság előtt. Ennek már tíz éve. Azóta sokan cserélődtek mellettem, de én maradtam. Vannak állandó dolgok az életemben, amelyek mellett kitartok. Ilyen a mellrák elleni küzdelem is.

Emlékszem, négyéves lehettem, amikor a nagymamám ebben a betegségben meghalt. Iszonyúan szenvedett. Az ismeretségi körömben is volt nemrégiben egy fiatalasszony, akit elvitt a rák. Két gyermeket hagyott árván, az édesanyja kísérte ki a temetőbe. Szörnyű volt! Úgyhogy én mindenkit arra biztatok, ne hanyagolja el a rákszűréseket, mert súlyos következménnyel járhat. Talán tőlem, akit szeretnek, és remélem hiteles embernek tartanak, elfogadják ezt a figyelmeztetést.
Én magam is tudatosan szorítom rá magam, hogy ott legyek a kiírt időpontokban. Bár eddig semmi problémám nem volt, és mindkét gyermekemet egy éven túl szoptattam, azért sose lehet tudni. Szerencsére Budapesten nem nehéz eljutni a szűrőállomásokra.
Nem is a fővárossal van a baj véleményem szerint, hanem az apró falvakkal, ahonnan a nőknek utazniuk kell, hogy az aktuális szűréseken részt vehessenek. Erre nem mindenkinek van pénze, ideje, és lehet, hogy a kellő információ sem jut el hozzá. Hallottam viszont egy agilis polgármesterről, aki gondoskodott róla, hogy a településen egy mozgó szűrőállomás helyben megvizsgálja az asszonyokat. Én ebben látnám a megoldást!
Koronczay Lilla, Nők Lapja

2011-11-05

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat