Egészség Hídja Összefogás - Partnerlánc 2010

A betegségről

A rákról

Szervezetünkben – mint az élővilágban mindenütt – folyamatos születés és pusztulás jelenti ez élet egyensúlyát. Sejtjeink szaporodása az elhalt sejtek pótlását hivatott szolgálni. Néha, pl. sebek gyógyulásakor, a sejtek fokozottan szaporodnak, hogy a keletkezett hiányt pótolják. Rák esetében azonban a sejtek megállíthatatlan szaporodása nem az életet szolgálja, hanem szabályozatlan túlnövekedéssel éppenséggel életünkre is törhet. Az u.n. jóindulatú daganatok életünket nem veszélyeztetik, kóros göbök formájában jelenhetnek meg, növekedésük azonban a ráktól eltérően soha nem agresszív.

Fontos tudatában lenni annak, hogy a rákos megbetegedések közül idejében elvégzett szűrővizsgálattal a mellrák, a méhnyak-rák és a prosztatarák szűrhető ki és gyógyítható korai stádiumban.

A mellrákba nem muszáj belehalni!

A mellrák a nők réme: évente nyolcezer új esetet diagnosztizálnak csak hazánkban. Két és fél ezer esetben nem lehet megmenteni a beteget.

Az emlőrák okát nem ismerjük, de kialakulásában – hasonlóan egyéb rosszindulatú daganatokhoz – van egy olyan fázis, amikor tünetet nem ad, de megfelelő vizsgálatokkal már kimutatható Az emlőrák gyógyíthatósága és felismerésének pillanatában mérhető nagysága között közvetlen összefüggés van: minél kisebb a daganat, annál kisebb mértékű beavatkozással és annál nagyobb valószínűséggel fog meggyógyulni. A 25 mm-nél nagyobb daganat késői, a 15 mm-nél kisebb daganat korai emlőrák. Szűréssel 4-6 mm-es daganatokat is megtalálunk, sőt megfelelő technikával el is lehet azokat távolítani.

A magyar nőknek nagyjából tíz százaléka betegszik meg élete során emlőrákban – a kór leginkább a 45-65 éves korosztályt érinti, de számos esetben jóval fiatalabbak is találkozhattak már vele. Ezért is nagyon fontos a megelőzés! Egy kis odafigyeléssel sokan megmenekülhetnének!

Vissza a főoldalra

Szűrőállomások

Sajtómegjelenések

Portrék

Egészségüzenetek


Warning: include(../inc/mysql.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mazs/public_html/egeszseghid.hu/jobboldal/partnerlanc-2010-jobboldal.php on line 21

Warning: include(../inc/mysql.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mazs/public_html/egeszseghid.hu/jobboldal/partnerlanc-2010-jobboldal.php on line 21

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../inc/mysql.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/mazs/public_html/egeszseghid.hu/jobboldal/partnerlanc-2010-jobboldal.php on line 21
Résztvevő cégek: 18

Kezdeményező partner:

Médiatámogatók

Patika Magazin

Napi Doktor

Kapcsolat