Egészség Hídja Összefogás - Partnerlánc 2010

Egészségüzenetek

 • Sportosan és fitten egy életen át!

  Hiába rohannak az évek, mégis szeretnénk egészségünket és a fittségünket minél tovább megőrizni. Az egészség érték, nemcsak az egyénnek, hanem a családnak, a munkahelynek és a társadalomnak is. Ha figyelünk és vigyázunk egészségünkre, akkor sikerülhet megőriznünk ezt a pótolhatatlan kincset: testi - lelki jóllétünket.

  Tovább
 • Dohányzás

  A dohányzás halált okozhat! A dohányzás impotenciát okozhat, a dohányzás hátrányos a fogamzásra, a dohányzó terhes veszélyezteti saját és a születendő gyermeke egészségét. Bizonyára már Ön is olvasta ezeket a tényeket. Mégis minden országnak komoly erőfeszítésébe kerül a dohányosok leszoktatása.

  Tovább
 • Az egészséges táplálkozás alapelvei

  Helyes táplálkozással sokat tehetünk a jól működő emésztésért és az egészségünkért. Emésztőrendszerünk állapotát legnagyobb mértékben táplálkozási szokásaink befolyásolják, amelyeket három fontos aspektussal jellemezhetünk: mit, mennyit, és hogyan eszünk.

  Az egyik legfontosabb szempont az elfogyasztott ételek minősége

  • Figyeljünk a rostfogyasztásra, ezért fogyasszunk naponta többször friss gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, pékárut.
  • Igyunk naponta 1,5-2 liter folyadékot (nyáron, nagy melegben többet is) és
  • Minden nap együnk probiotikus tejtermékeket, mert ezek segítik egyensúlyban tartani bélflóránkat.

  Mik azok a probiotikumok?

  A probiotikumok túlnyomó része tejsavbaktérium, általában a Lactobacillus, a Streptococcus és a Bifidobaktérium törzsek tagjai, amelyek jelentős számban túlélik az emésztőrendszeren való áthaladást. Amennyiben nagy számban vannak jelen, aktivitásuk révén segíthetik az egészséges bélflóra kialakítását és egyensúlyának megőrzését, valamint javíthatják a természetes védekezőképességet.

  Tovább
 • Az egészség öt pillére

  Mindannyiunk érdeke, hogy egészségesebb életmódot folytassunk, ezáltal csökkentsük a betegségek kockázatát.

  Saját környezetünkben is odafigyelünk a 45-65 év közötti hölgyekre (rokonokra ismerősökre, szeretteinkre), akiket érdemes figyelmeztetnünk az országos szűrőprogramra. Számunkra ingyenesen biztosított a mellrákszűrés lakóhelyük szerinti illetékes mammográfiás szűrőhelyen, amelyről az ÁNTSZ névre szóló behívót küld kétévente. Szomorú tény, hogy a szűréseken a behívottak mindössze 38%-a vesz részt. Mi is segíthetünk, ha mozgósítjuk azokat, akiket szeretünk!

  Tovább
 • Amikor már felülkerekedik a stressz és háttérbe kerül a pihenés!

  A pihenés alapvető fontosságú a fáradtság elleni küzdelemben, a regenerálódásban. Kötelező mindenképpen „rentábilissá” tenni a pihenőnapokat, a hétvégéket, azaz ilyenkor megsokszorozni a szabadidős tevékenységeket. Mindnyájan tudjuk, hogy a legjobb elmenni otthonról.

  Nyaralás vagy más, hosszabb-rövidebb ideig tartó távollét után bizony sokunknak nehéz a visszatérés a munkába. Van úgy, hogy már előre összeszorul a gyomrunk, rossz a kedvünk, ha arra gondolunk, hogy ismét be kell mennünk dolgozni - és nemcsak azért, mert keveselltük a pihenés óráit, hanem mert úgy érezzük, visszatér életünkbe a feszültség.

  Tovább

Vissza a főoldalra

Szűrőállomások

Sajtómegjelenések

Portrék

Egészségüzenetek


Warning: include(../inc/mysql.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mazs/public_html/egeszseghid.hu/jobboldal/partnerlanc-2010-jobboldal.php on line 21

Warning: include(../inc/mysql.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mazs/public_html/egeszseghid.hu/jobboldal/partnerlanc-2010-jobboldal.php on line 21

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../inc/mysql.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/mazs/public_html/egeszseghid.hu/jobboldal/partnerlanc-2010-jobboldal.php on line 21
Résztvevő cégek: 18

Kezdeményező partner:

Médiatámogatók

Patika Magazin

Napi Doktor

Kapcsolat