Egészség Hídja Összefogás

Programok

Vissza a többihez

Rózsaszín nap a mellrák ellen

2008-09-07

Idén is megrendezzük a mellrák elleni Lánchíd- sétát és Egészségnapot 2008. október 5-én, amelyre mindenkit szeretettel várunk a Magyar Tudományos Akadémiánál, a Roosevelt téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél.

2008. október 5-én, vasárnap minden az egészségről, a mellrák elleni küzdelemről szól.

A Magyar Tudományos Akadémia előtti Szabadtéri Nagyszínpadon 10.00 - 22.00 között gazdag program várja az érdeklődőket: zenés és táncos bemutatók, magyar, ír népi és modern táncelőadás, akrobata-show, tornázhatunk Geszler Dorottya és Bíró Ica vezetésével, megismerhetjük a kung-fu rejtelmeit. Erika C tánciskolásai mellett számos különleges program teszi színesebbé a napot: latintánc-show és capoiera-bemutató.

Az esti előadásokon népszerű művészek lépnek fel: Csézy, a Groovehouse, Kovácsovics Fruzsina, Pál Tamás, Balássy Betti és Varga Feri mellett a Black Time, Kováts Gergely Csanád, Torres Dani, Pflum Orsi. A Lánchíd teljes fénykivilágítására és az esti hídsétára 20.00 órakor kerül sor, a tervek szerint ezt követi a Zagar koncert.

Az MTA épületében az eseménnyel párhuzamosan zajlanak majd a Vöröskereszt szűrővizsgálatai, amelyek 10.30-kor kezdődnek. Az Akadémia épületében tekinthető meg a Ráday Galéria szervezésében Hegedűs 2 László kiállítása. Valamint orvosi tanácsadás, orvos-beteg konzultáció várja az érdeklődőket. A régi Spenót irodaház aulájában pedig, a Vöröskereszt, a BLESZ és a Pfizer, az Akadémia Klub Éttermében pedig a Rózsaszín Ügyelet munkatársai várják folyamatosan a vizsgálatokra érkezőket. De itt tornázni, relaxálni és jógázni is lehet.

Ezen a napon a hölgyekre figyel az egész család. Ők azok, akiket szeretünk és féltünk.

Szeretnénk megköszönni, hogy a családok elkísérik a tájékozódni kívánó hölgyeket, ezért 10.00-tól a Zrínyi utcában a gyermekeket zenés, játékos programok várják. És itt kapott helyet a rendhagyó design bicikli-kiállítás és vásár is.

Egész nap az MTA előtti biopiac arra hívja fel a figyelmünket, hogyan élhetünk egészségesen.

Este 8 órakor a kivilágított Lánchídon pedig együtt sétálhatunk át azért, hogy megmutassuk: közösen többet tehetünk a mellrák ellen, és fontos, hogy odafigyeljünk a hölgyekre.

Hiszen mindannyian szeretünk és féltünk egy nőt, akit a mellrák veszélyeztethet. Odafigyeléssel az időben felismert betegséget még gyógyítani lehet.

Ezért fontos, hogy közösen tegyük meg az első figyelemfelkeltő lépést értük - és magunkért.

Kérjük, csatlakozzon hozzánk Ön is 2008. október 5-én, vasárnap!

Vissza a főoldalra


Hírek

2017-03-14

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen reagálása az "Amiről az orvos nem mindig beszél" újságcikkére a mammográfiás szűrésről

Tovább »
2017-03-01

Meghívó: Háziorvosi továbbképzésre

Szervezett mammográfiás emlőszűrés és az emlőrák korszerű diagnosztikája
2017. április 3. hétfő
Hotel Füred, Balatonfüred Tovább »

Kapcsolat