HírekMindenkinek

Körtvélyes Évára emlékezünk

Szomorúan osztjuk meg a hírt, hogy Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen alapítója, volt vezetője 2018. január 29-én elhunyt. Közgazdász, újságíró, főszerkesztő és divatújságíró volt.
A mellrák elleni küzdelem érdekében az Egészség Hídja Összefogást hazánkban 2002-ben Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövet asszony kezdeményezte. 2006-2016 között szervezett formában, egyesületként folytatta a korábbi években megkezdett tevékenységet. Elnöke, vezetője Körtvélyes Éva volt. Hazánkban az első PPP (azaz Private Public Partnership program) kezdeményezéseként jött létre az Egészség Hídja, amelynek alapító tagjai a legjelentősebb rákellenes civil- és orvos-szakmai szervezetek és magánszemélyek voltak. Velük szoros együttműködésben támogatták nagyvállalatok, egészségügyben dolgozók és a kormányzati szféra.
Éva volt a hazai mellrákellenes fellépés, a társadalmi szintű felvilágosítás legmarkánsabb vezetője, sokat köszönhet neki az ország amiért mi, laikusok is egyre többen és többet tudunk a mellrákról.

Hősiesen és elegánsan küzdött komplex betegségével.
Sokadmagunkkal emlékezünk Évára szeretettel. Kísérje a fény az útján!

“Hiszek benne, hogy az emberekhez közel kell hozni a felvilágosítást és egyszerű, különleges eszközökkel kell számukra megmutatni a megoldást.” (Körtvélyes Éva)