EgyébHírek

“Nagy álmunk lett, hogy minél több olyan programban vegyünk részt, amely tesz a nőkért.”

A „Minden Nő Számít!” elnevezésű Egészség Hídja rendezvényen a konferencia résztvevői a hasznos információk mellett a Rossmann Magyarország jóvoltából kisebb ajándékot is kapnak. Miért csatlakozott a Rossmann az Egészség Hídja összefogáshoz? Miért fontos nekik a mellrákellenes megmozdulás? Kurucz Fannit, a cég HR kommunikációért felelős szakemberét kérdeztük a vállalat társadalmi felelősség vállalásáról:

K.F. : Amikor elkezdtünk foglalkozni a felelősségvállalással, még nem is sejtettük, hogy ennyi szervezetet tudunk majd támogatni. Vállaltunkban többségében nők dolgoznak, és számunkra kiváltképp fontos, hogy a munkatársaink egészségével is törődjünk. Nagy álmunk lett, hogy minél több olyan programban vegyünk rész, amely a nőkkel foglalkozik, amely tesz a nőkért és az egészségükért. A Rossmann cég nagy figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra. A magyarországi Rossmann CSR (Corporate Social Responsibility, vagyis cégek társadalmi felelősség vállalása) startégiája egyéni, de mindig figyelemmel kísérjük a nemzetközi munkatársaink munkásságát, sikereit.

E.H.:  Milyen más CSR tevékenységeitek vannak?

K.F.: Adományainkkal olyan szervezeteknek, intézményeknek segítünk, melyek célcsoportjai a kismamák, kisgyermekes anyukák, nehéz körülmények között élő gyermekek és családok. Az adományozás mellett, ebben az évben elindítottuk belső önkéntes programunkat is, így a kollégáinkkal együtt tudunk segíteni. 2018-ban a Szülők Háza Alapítvánnyal közösen a hátrányos helyzetben és állami gondozásban élő gyermekek higiéniás és intim-higiéniás edukációját segítjük, melyhez saját márkás ajándékcsomagokat biztosítunk.  Fogyatékosság-barát Munkahelyként a szívünkön viseljük a fogyatékkal élők sorsát. Jelenleg a cégünkben 39 megváltozott munkaképességű kollégával dolgozunk együtt. Támogatjuk a Segítő Vásárlás programot, mellyel szintén a fogyatékkal élőknek tudunk segíteni a mindennapi megélhetésben. Évente két véradást szervezetünk, nagyon örülünk, hogy egyre több kollégát sikerült bevonni. Rossmann Nyitott Akadémiánkkal különféle ismeretek átadásával támogatjuk a kollégákat : a függőségek, az Y generáció, és az endometriózis kerültek eddigi előadásainkon a fókuszba.

E.H.:  Ugye a legtöbb dolgozótok nő?

K.F.: A Rossmann Magyarország Kft. dolgozóinak 93%-a nő, tehát a munkavállalóink jelentős része.

E.H.:: Milyen programokkal próbáltok az ő egészségükre is vigyázni?

K.F.: A vállalat hisz az egészséges életmód fontosságában. Minden évben sport-szépség-egészség napot szervezünk, ahol a munkavállalók szűréseken vehetnek részt. Az irodai és logisztikai munkatársaknak az Európai Unió által támogatott szűrőkamion szolgáltatásait is rendszeresen biztosítjuk. A Budapesti Sportiroda együttműködésével decemberben megrendezzük a hagyománnyá vált Mikulásfutás eseményünket is. Emellett minden héten friss gyümölccsel várjuk a kollégáinkat. Szeretnénk minél több lehetőséget megragadni, hogy egészségesebben élhessünk, és ezt a munkatársainkkal is megoszthassuk.