Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen nagykövetei 2017-ben

 

Pataki Ági

Pályafutását modellként kezdte, 20 évig volt hazai és világmárkák arca. Ismertségét 20 éves korában a Fabulon reklámok alapozták meg, utolsó szerződése pedig 20 évvel később egy dán kozmetikai céghez kötötte. Jelenleg filmproducer. Többek között olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint az Üvegtigris-trilógia, Fehér Tenyér, Fekete Kefe, Overnight, Bibliotheque Pascal, Délibáb. Munkásságát Balázs Béla díjjal ismerték el.

„Mindig is azt vallottam, felelünk önmagunkért. Fiatalon a karrierépítés volt meghatározó az életemben, most meg az élet maga. Odafigyelek mindenre, ami kitolhatja az aktív élet határait. Helyesen étkezem, nincsenek káros szenvedélyeim, sportolok, rendszeresen elmegyek a javasolt orvosi szűrésekre.”

Krizsó Szilvia

Kommunikációs tanácsadó és tréningvezető, műsorvezető, végzettségét tekintve pénzügyi közgazdász. Az Átrium ad helyet Krizshow színházi talkshow-jának, mely az ATV képernyőjén látható. A Pulitzer- emlékdíjas újságíró számos szakmai díj birtokosa, így Bossányi Katalin-, Prima-, Déry János díja van, 2005-ben megkapta az Év Műsorvezetője díjat, a Kamera Hungária fesztiváldíjat interjú kategóriában, 2007-ben pedig az Év Legjobb Női Közszereplőjének választották. A televíziónézők leginkább a Pulitzer-Emlékdíjas Este és a Szólás Szabadsága című műsorokból ismerik.

„Az egészségünk a legnagyobb vagyonunk, de ezzel többnyire nem vagyunk tisztában. Azt hisszük, korlátlan forrásként áll rendelkezésünkre, amit bármikor kiaknázhatunk, ezért nemhogy nem gyarapítjuk, de nem is vigyázunk rá. Csak akkor kapunk észbe, ha egy betegség megpróbálja elrabolni tőlünk. Ha jó a reakcióidőnk és szerencsénk van, még rátenyerelhetünk és megtarthatjuk. Ha a kettő közül valamelyik is hiányzik, végleg elveszíthetjük és akár végünk lehet. Jó lenne, ha ezzel mindenki tisztában lenne, és nem csak akkor, amikor már baj van.”

Bánfi Ildikó

Élelmiszeripari mérnök és mentálhigiénés szakember. A debreceni Holnapom Egyesület elnökeként azért küzd, hogy a daganatos betegek és családtagjaik is hozzájuthassanak rehabilitációs programokhoz vidéken is. Ő maga is komplex projekteket vezet és egészségügyi ismeretterjesztő munkát végez rákbetegek és egészségesek körében. 2003- ban diagnosztizáltak nála emlőrákot.

Gyógyulását követően elhivatottan dolgozik azért, hogy a betegek az orvosi terápiákon túl pszicho-szociális segítséget is kapjanak.

„Nem vagy egyedül, segíteni mindig tudunk!”

Vallja, hogy „a csoport ereje hatalmas, mert azon belül mindig van, aki kevésbé van jól, akár lelkileg, akár fizikailag, de ilyenkor ott vannak a betegtársak, a segítő szakember, akik támaszt nyújtanak.

“Amíg egészségesek vagyunk, azt gondoljuk, hogy velünk nem történhet meg. Sokszor mondjuk: nem érünk rá időt fordítani magunkra, pihenni, mozogni, egészségesen táplálkozni. Ha betegek leszünk, rá fogunk érni, csak onnan fájdalmasabb felállni. Tégy ma a holnapodért!”

Nyáry Krisztián

Író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember és könyvkiadó. Az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek, valamint nagy számú publikáció szerzője. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója.

„Mindenkit érnek traumák a mindennapokban, amelyeket valahogy fel kell dolgoznia. A költészet pedig pont erre van kitalálva.„