EgyébHírekMindenkinekSajtómegjelenések

Ralph Lauren: A mellrák nem csak a nők problémája. Mindannyiunkat érint.

A híres Ralph Lauren divatcég 2018 októberében az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesületet támogatja. Miért fontos nekik a mellrák témája? Hogyan tudja egy divatmárka támogatni egy civil szervezet munkáját? Erről beszélgettünk Mihályi Párissal, a Ralph Lauren cég magyarországi üzletág vezetőjével.

Egészség Hídja: Miért fontos Önöknek a mellrák témája?

Mihályi Páris: Felelősségteljes cégnek valljuk magunkat, úgy érezzük, ha van alkalmunk felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a szűréseken való részvétel, és ezzel akár egy embernek segíthetünk, kutya kötelességünk megtenni.

E.H.: Ez a kezdeményezés egy nemzetközi elgondolás része, vagy itt, Budapesten indult el?

M.P.: Mr. Lauren a nyolcvanas évek végén tudta meg, hogy az egyik legközelebbi barátja, Nina Hyde mellrákban szenved. 1989-ben megalapította a Nina Hyde Center for Breast Cancer-t, majd 2000-ben megjelent az első Pink Pony kollekció. A divatház azóta számos, a betegséggel kapcsolatos kezdeményezésen vesz részt, a Pink Pony ezek közül az, ami talán a legismertebb – Budapesten idén először jelenik meg a már több országban bemutatott kollekció.

E.H.: Kb. hányan dolgoznak a Ralph Lauren vállalatnál, és sok-e Önöknél a női munkatárs? Itt Magyarországon sok nő dolgozik Önöknél?

M.P.: A Nork Hungary Kft-nél, aki többek között a Ralph Lauren-t is üzemelteti Magyarországon, a dolgozók fele nő. Természetesen a téma nem csak nekik fontos, ahogy Ralph Lauren mondta: “A mellrák nem csak a nők problémája. Mindannyiunkat érint – a férjeket, apákat, testvéreket, gyermekeket és a barátokat minden nő környezetében, akik a rettegett betegséggel küzdenek.”

E.H.: Hogyan tudja a „Pink Pony” támogatni az Egészség Hídját?

M.P.: A Pink Pony egy olyan kis kapszula a márkán belül, ami kizárólag október 1. és 31. között érhető el az Andrássy úti Polo Ralph Lauren üzletben. Néhány termék esetén a bevétel 100%-a, más termékek esetén a bevétel 25%-a az, amit felajánlunk a szervezetnek, ezzel segítve a fantasztikus munkát, ami támogatja azokat a hölgyeket és környezetüket, akiknek meg kell küzdeniük ezzel a betegséggel.